Ontdek de Magie van Originele Feestlocaties in Antwerpen

feestzaalcohibar.be  » Uncategorized »  Ontdek de Magie van Originele Feestlocaties in Antwerpen
0 Reacties
originele feestlocaties antwerpen

Originele feestlocaties in Antwerpen: Ontdek de perfecte plek voor jouw evenement

Het vinden van de juiste feestlocatie kan een uitdagende taak zijn, vooral als je op zoek bent naar iets unieks en memorabels. Gelukkig biedt Antwerpen, een bruisende stad vol cultuur en geschiedenis, een scala aan originele feestlocaties die je evenement tot een onvergetelijke ervaring kunnen maken. Of het nu gaat om een verjaardagsfeest, een bedrijfsevenement of zelfs een bruiloft, hier zijn enkele suggesties voor originele feestlocaties in Antwerpen.

 1. Industriële lofts: Als je houdt van een industriële en moderne sfeer, zijn er tal van gerenoveerde fabrieksgebouwen en lofts in Antwerpen die dienen als unieke feestlocaties. Met hun hoge plafonds, bakstenen muren en open ruimtes bieden deze locaties een stoere en eigentijdse ambiance voor jouw evenement.
 2. Historische gebouwen: Antwerpen staat bekend om zijn rijke geschiedenis en prachtige architectuur. Waarom zou je niet kiezen voor een historisch gebouw als feestlocatie? Denk aan kastelen, herenhuizen of zelfs oude kerken die zijn omgebouwd tot evenementenruimtes. Deze locaties ademen karakter en charme uit en zullen zeker indruk maken op jouw gasten.
 3. Boten en schepen: Wil je jouw evenement naar het water verplaatsen? Antwerpen heeft een haven vol met prachtige boten en schepen die dienen als originele feestlocaties. Of het nu gaat om een intiem diner op een luxe jacht of een groot feest op een historisch schip, de maritieme sfeer zal zeker voor een onvergetelijke ervaring zorgen.
 4. Kunstgalerijen: Voor de kunstliefhebbers onder ons zijn er ook tal van kunstgalerijen in Antwerpen die kunnen worden omgetoverd tot unieke feestlocaties. Omringd door prachtige kunstwerken en creatieve ambiance, zal jouw evenement zeker een artistiek tintje krijgen.
 5. Verborgen pareltjes: Soms zijn de meest originele feestlocaties te vinden in de meest onverwachte hoekjes van de stad. Antwerpen heeft tal van verborgen pareltjes, zoals verborgen tuinen, dakterrassen met panoramisch uitzicht of zelfs geheime kelders. Deze locaties bieden een element van verrassing en exclusiviteit aan jouw evenement.

Het kiezen van de juiste feestlocatie is essentieel voor het creëren van de juiste sfeer en het maken van blijvende herinneringen. Met deze suggesties voor originele feestlocaties in Antwerpen heb je nu inspiratie om iets speciaals te vinden dat past bij jouw persoonlijkheid en stijl. Dus ga op ontdekkingstocht in deze bruisende stad en vind de perfecte plek om jouw volgende evenement te vieren!

 

8 Veelgestelde Vragen Over Originele Feestlocaties in Antwerpen

 1. Welke originele feestlocaties zijn er in Antwerpen?
 2. Wat zijn enkele unieke feestlocaties in Antwerpen?
 3. Hoe vind ik een originele feestlocatie in Antwerpen die past bij mijn evenement?
 4. Zijn er historische gebouwen beschikbaar als feestlocaties in Antwerpen?
 5. Kan ik een boot of schip huren als feestlocatie in Antwerpen?
 6. Zijn er industriële lofts beschikbaar als feestlocaties in Antwerpen?
 7. Welke kunstgalerijen kunnen worden gebruikt als originele feestlocaties in Antwerpen?
 8. Waar kan ik verborgen pareltjes vinden voor mijn evenement in Antwerpen?

Welke originele feestlocaties zijn er in Antwerpen?

Antwerpen biedt een breed scala aan originele feestlocaties die perfect zijn voor verschillende soorten evenementen. Hier zijn enkele suggesties:

 1. Felix Pakhuis: Dit voormalige pakhuis is omgebouwd tot een trendy evenementenlocatie met een industriële uitstraling. Met zijn hoge plafonds, grote ramen en ruime zalen biedt het Felix Pakhuis een unieke setting voor jouw feest.
 2. Red Star Line Museum: Dit museum vertelt het verhaal van de miljoenen mensen die vanuit Antwerpen naar Amerika emigreerden met de Red Star Line-schepen. Het museum beschikt over prachtige zalen die kunnen worden gebruikt als feestlocatie, omringd door historische artefacten en een maritieme sfeer.
 3. Paleis op de Meir: Dit prachtige paleis, gelegen in het hart van Antwerpen, is een indrukwekkende locatie voor formele evenementen zoals gala’s, recepties of diners. Met zijn weelderige interieur en elegante kamers ademt het Paleis op de Meir grandeur en stijl.
 4. De Serre: Deze groene oase in het midden van de stad is perfect voor liefhebbers van natuurlijke schoonheid. De Serre is een glazen serre-restaurant met een prachtige binnentuin waar je kunt genieten van heerlijk eten en drinken in een ontspannen sfeer.
 5. MAS | Museum aan de Stroom: Het MAS is niet alleen een museum met boeiende tentoonstellingen, maar biedt ook diverse zalen met panoramisch uitzicht op de stad. Deze moderne locatie is ideaal voor evenementen met een eigentijdse uitstraling.
 6. Bocadero: Als je op zoek bent naar een feestlocatie aan het water, dan is Bocadero de place to be. Gelegen aan de Schelde, biedt deze zomerse hotspot verschillende strandbars, restaurants en lounges waar je kunt genieten van een ontspannen en feestelijke sfeer.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van originele feestlocaties in Antwerpen. Of je nu houdt van historische gebouwen, moderne architectuur of natuurlijke omgevingen, er is altijd wel een unieke locatie die past bij jouw smaak en stijl. Verken de stad en ontdek de perfecte plek om jouw volgende evenement onvergetelijk te maken!

Wat zijn enkele unieke feestlocaties in Antwerpen?

Antwerpen heeft een scala aan unieke feestlocaties die je evenement een bijzondere en onvergetelijke ervaring kunnen maken. Hier zijn enkele suggesties:

 1. MAS | Museum aan de Stroom: Dit iconische museum biedt niet alleen adembenemende tentoonstellingen, maar ook een prachtig uitzicht over de stad. Met verschillende zalen en terrassen is het MAS een unieke locatie voor allerlei soorten evenementen.
 2. Red Star Line Museum: Dit museum vertelt het verhaal van de miljoenen emigranten die via Antwerpen naar Amerika vertrokken. De historische setting en indrukwekkende architectuur maken het Red Star Line Museum een fascinerende locatie voor bijvoorbeeld diners, recepties of bedrijfsevenementen.
 3. Felix Pakhuis: Gelegen in het trendy Eilandje-gebied, is het Felix Pakhuis een gerenoveerd pakhuis dat nu dienst doet als evenementenlocatie. Met zijn industriële uitstraling en moderne inrichting biedt deze plek een unieke sfeer voor jouw feest.
 4. Plein Publiek: Een verborgen parel in Antwerpen, Plein Publiek is gevestigd in een voormalig klooster en heeft een prachtige binnentuin waar je kunt genieten van jouw feest in een groene omgeving. Deze locatie combineert natuurlijke schoonheid met stedelijke flair.
 5. Bocadero: Als je op zoek bent naar een feestlocatie aan het water, dan is Bocadero de place to be. Deze pop-up zomerbar bevindt zich aan de oevers van de Schelde en biedt een ontspannen sfeer, strandstoelen, cocktails en heerlijk eten.
 6. De Serre: Gelegen in het bruisende Zuid-district van Antwerpen, is De Serre een groene oase in de stad. Met zijn glazen dak en overvloedige planten creëert deze locatie een unieke en levendige sfeer voor jouw feest.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van unieke feestlocaties in Antwerpen. Of je nu houdt van historische gebouwen, moderne architectuur of groene omgevingen, er is altijd een speciale plek te vinden die past bij jouw evenement en stijl.

Hoe vind ik een originele feestlocatie in Antwerpen die past bij mijn evenement?

Het vinden van een originele feestlocatie in Antwerpen die perfect past bij jouw evenement kan een spannende zoektocht zijn. Hier zijn enkele tips om je te helpen bij het vinden van de juiste locatie:

 1. Bepaal jouw behoeften: Voordat je begint met zoeken, is het belangrijk om duidelijk te zijn over jouw behoeften en verwachtingen. Denk na over het type evenement dat je organiseert, het aantal gasten, de gewenste sfeer en eventuele speciale vereisten zoals catering of technische faciliteiten.
 2. Maak gebruik van online platforms: Er zijn verschillende online platforms die een breed scala aan feestlocaties in Antwerpen aanbieden. Websites zoals Venuu.be, Salino.be en TheFork.be kunnen je helpen bij het vinden van originele locaties die passen bij jouw criteria.
 3. Vraag om aanbevelingen: Vraag vrienden, familieleden of collega’s naar eventuele ervaringen met originele feestlocaties in Antwerpen. Persoonlijke aanbevelingen kunnen waardevol zijn omdat ze gebaseerd zijn op echte ervaringen.
 4. Bezoek openbare evenementen: Bezoek openbare evenementen in Antwerpen, zoals beurzen, tentoonstellingen of festivals. Dit kan je inspireren en ideeën geven voor mogelijke feestlocaties. Je kunt ook contact opnemen met de organisatoren van deze evenementen voor suggesties.
 5. Neem contact op met een evenementplanner: Als je hulp nodig hebt bij het vinden van een originele feestlocatie, kun je overwegen om een evenementplanner in te schakelen. Deze professionals hebben vaak uitgebreide kennis van de locaties in Antwerpen en kunnen je helpen bij het vinden van de perfecte plek voor jouw evenement.
 6. Plan bezichtigingen: Nadat je een lijst hebt samengesteld van potentiële feestlocaties, plan je bezichtigingen om de locaties persoonlijk te bekijken. Dit geeft je de mogelijkheid om de sfeer, faciliteiten en ruimte te beoordelen en te zien of het past bij jouw visie.
 7. Stel vragen: Tijdens de bezichtigingen is het belangrijk om vragen te stellen aan de locatiebeheerders of eigenaren. Vraag naar beschikbaarheid, prijzen, cateringopties en eventuele beperkingen of vereisten.

Door deze stappen te volgen, kun je een originele feestlocatie in Antwerpen vinden die perfect past bij jouw evenement. Vergeet niet om op tijd te beginnen met zoeken, zodat je voldoende tijd hebt om alle opties te verkennen en de beste keuze te maken.

Zijn er historische gebouwen beschikbaar als feestlocaties in Antwerpen?

Absoluut! Antwerpen heeft een schat aan historische gebouwen die dienen als prachtige feestlocaties. Deze gebouwen ademen geschiedenis en bieden een unieke sfeer voor jouw evenement. Hier zijn enkele bekende historische gebouwen in Antwerpen die beschikbaar zijn als feestlocaties:

 1. Het Steen: Dit middeleeuwse kasteel aan de Schelde is een van de oudste gebouwen in Antwerpen. Het biedt een adembenemend uitzicht op de rivier en kan worden gebruikt voor verschillende soorten evenementen, zoals bruiloften, recepties en bedrijfsfeesten.
 2. Paleis op de Meir: Dit majestueuze paleis, gelegen aan de bekende winkelstraat Meir, is een prachtig voorbeeld van neoclassicistische architectuur. Het paleis heeft verschillende zalen die kunnen worden gehuurd voor privé-evenementen, zoals diners, gala’s en culturele evenementen.
 3. Felix Pakhuis: Dit voormalige pakhuis uit 1860 is omgebouwd tot een trendy evenementenlocatie met behoud van zijn industriële charme. Met zijn hoge plafonds, bakstenen muren en stijlvolle inrichting is het Felix Pakhuis perfect voor allerlei soorten feesten en evenementen.
 4. Museum aan de Stroom (MAS): Het MAS is niet alleen een museum, maar ook een architectonisch meesterwerk dat uitkijkt over de stad Antwerpen en de haven. Het MAS heeft verschillende zalen die kunnen worden gebruikt voor privé-evenementen, zoals recepties, diners en conferenties. Gasten kunnen genieten van een prachtig uitzicht op de stad terwijl ze feestvieren.
 5. Sint-Jorispoort: Deze voormalige kerk uit de 16e eeuw is omgebouwd tot een unieke evenementenlocatie. Met zijn gotische architectuur en historische elementen biedt Sint-Jorispoort een betoverende setting voor bruiloften, concerten en andere speciale gelegenheden.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van historische gebouwen die beschikbaar zijn als feestlocaties in Antwerpen. Elk van deze locaties heeft zijn eigen unieke karakter en biedt een onvergetelijke ervaring voor jouw evenement.

Kan ik een boot of schip huren als feestlocatie in Antwerpen?

Absoluut! In Antwerpen is het mogelijk om een boot of schip te huren als feestlocatie. De stad heeft een levendige haven en biedt verschillende mogelijkheden voor het huren van boten en schepen voor evenementen. Of je nu op zoek bent naar een intieme setting voor een diner of een groot feest wilt organiseren, er zijn opties beschikbaar die aan jouw wensen voldoen.

Er zijn verschillende rederijen en evenementenbureaus in Antwerpen die gespecialiseerd zijn in het verhuren van boten en schepen voor feestelijke gelegenheden. Deze organisaties bieden diverse soorten vaartuigen aan, variërend van luxe jachten tot historische schepen.

Bij het huren van een boot of schip als feestlocatie kun je genieten van de unieke sfeer en ambiance die het water biedt. Je kunt jouw gasten trakteren op een prachtig uitzicht op de stad, terwijl je samen vaart over de Schelde of door de grachten van Antwerpen.

De meeste boten en schepen die worden verhuurd als feestlocatie hebben professionele bemanning aan boord die ervoor zorgt dat alles soepel verloopt tijdens jouw evenement. Ze kunnen helpen bij het regelen van catering, entertainment en andere aspecten om ervoor te zorgen dat jouw feest perfect verloopt.

Het is raadzaam om ruim van tevoren contact op te nemen met de rederij of het evenementenbureau om beschikbaarheid en prijzen te bespreken. Zorg ervoor dat je jouw specifieke wensen en vereisten duidelijk communiceert, zodat zij je kunnen helpen bij het vinden van de juiste boot of schip voor jouw feest.

Kortom, het huren van een boot of schip als feestlocatie in Antwerpen is een geweldige manier om jouw evenement een uniek en bijzonder karakter te geven. Geniet van de prachtige wateren van Antwerpen terwijl je jouw gasten een onvergetelijke ervaring bezorgt.

Zijn er industriële lofts beschikbaar als feestlocaties in Antwerpen?

Ja, er zijn zeker industriële lofts beschikbaar als feestlocaties in Antwerpen. Deze lofts zijn vaak omgebouwd tot unieke en trendy evenementenruimtes die perfect zijn voor het organiseren van een origineel feest. Met hun industriële uitstraling, hoge plafonds en open ruimtes bieden ze een moderne en eigentijdse setting voor allerlei soorten evenementen, zoals verjaardagsfeesten, bedrijfsevenementen of zelfs bruiloften.

Wat deze locaties nog specialer maakt, is dat ze vaak flexibel zijn qua inrichting en decoratie. Dit betekent dat je de ruimte kunt aanpassen aan jouw specifieke wensen en thema. Of je nu kiest voor een minimalistische stijl of juist voor een meer extravagante aankleding, de industriële lofts bieden een veelzijdige achtergrond waarop je jouw creativiteit de vrije loop kunt laten.

Om industriële lofts als feestlocatie te vinden in Antwerpen, kun je gebruik maken van verschillende middelen. Een goede start is online zoeken naar evenementenlocaties of feestzalen die zich richten op industriële thema’s. Daarnaast kun je ook contact opnemen met evenementenbureaus of feestplanners die bekend zijn met de lokale markt en zij kunnen je adviseren over beschikbare locaties die aan jouw wensen voldoen.

Dus als je op zoek bent naar een unieke en trendy feestlocatie in Antwerpen, overweeg dan zeker om te kiezen voor een industriële loft. Het zal zeker een indrukwekkende en onvergetelijke ervaring bieden voor jou en jouw gasten.

Welke kunstgalerijen kunnen worden gebruikt als originele feestlocaties in Antwerpen?

Antwerpen heeft verschillende kunstgalerijen die kunnen dienen als originele feestlocaties. Hier zijn enkele suggesties:

 1. M HKA (Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen): Dit museum is gewijd aan hedendaagse kunst en biedt diverse ruimtes die geschikt zijn voor evenementen. Van de grote hal tot de intieme galerijen, M HKA kan een unieke en artistieke sfeer creëren voor jouw feest.
 2. FOMU (Fotomuseum Antwerpen): Als je van fotografie houdt, is het FOMU een geweldige keuze. Naast de tentoonstellingsruimtes heeft het museum ook een prachtig dakterras met uitzicht op Antwerpen, wat perfect is voor een cocktailparty of een intieme bijeenkomst.
 3. DIVA (Antwerp Home of Diamonds): Deze kunstgalerij is gewijd aan diamanten, juwelen en zilverwerk. De historische setting en de schitterende collectie maken DIVA tot een unieke feestlocatie voor een glamoureus evenement.
 4. Middelheimmuseum: Hoewel het voornamelijk bekend staat als een beeldenpark, heeft het Middelheimmuseum ook binnenruimtes die kunnen worden gebruikt voor evenementen. Omgeven door moderne en hedendaagse sculpturen, biedt deze locatie een bijzondere ambiance voor jouw feest.
 5. MAS (Museum aan de Stroom): Het MAS is niet alleen een culturele hotspot met prachtige tentoonstellingen, maar het heeft ook verschillende zalen die kunnen worden gebruikt als feestlocaties. Met een panoramisch uitzicht over de stad en de haven, zorgt het MAS voor een indrukwekkende setting voor jouw evenement.

Dit zijn slechts enkele van de kunstgalerijen in Antwerpen die kunnen worden omgetoverd tot originele feestlocaties. Elk van deze locaties biedt een unieke artistieke sfeer en kan jouw evenement een extra vleugje creativiteit geven.

Waar kan ik verborgen pareltjes vinden voor mijn evenement in Antwerpen?

Als je op zoek bent naar verborgen pareltjes voor jouw evenement in Antwerpen, zijn er verschillende manieren om ze te ontdekken. Hier zijn enkele suggesties:

 1. Lokale aanbevelingen: Vraag aan lokale bewoners, vrienden of collega’s of zij nog verborgen pareltjes kennen in Antwerpen. Vaak hebben zij insider tips over unieke en minder bekende locaties die perfect kunnen zijn voor jouw evenement.
 2. Online onderzoek: Maak gebruik van online bronnen zoals blogs, reiswebsites en sociale media om verborgen pareltjes in Antwerpen te vinden. Veel reisbloggers en influencers delen graag hun ontdekkingen en ervaringen met bijzondere locaties in de stad.
 3. Evenementplanners: Neem contact op met lokale evenementplanners of eventbureaus die gespecialiseerd zijn in het organiseren van evenementen in Antwerpen. Zij hebben vaak uitgebreide kennis van de stad en kunnen je helpen bij het vinden van unieke en verborgen locaties die passen bij jouw specifieke wensen.
 4. Stadsverkenning: Ga zelf op ontdekkingstocht door de straten van Antwerpen. Wandel door minder bekende wijken, verken smalle steegjes en kijk goed om je heen. Soms vind je juist op onverwachte plekken kleine schatten die perfect kunnen dienen als feestlocatie.
 5. Culturele instellingen: Neem contact op met musea, kunstgalerijen, historische gebouwen of culturele centra in Antwerpen. Deze instellingen hebben vaak unieke ruimtes die beschikbaar zijn voor evenementen en kunnen je mogelijk in contact brengen met verborgen pareltjes die anders moeilijk te vinden zijn.

Onthoud dat het ontdekken van verborgen pareltjes tijd en moeite kan kosten, maar de beloning is een unieke en bijzondere feestlocatie voor jouw evenement. Dus wees avontuurlijk, vraag om lokale tips en verken de stad op zoek naar die speciale plek die jouw evenement onvergetelijk zal maken.


Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.